Το Δ. Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Βιδιακιτών συνέχισε τις προσπάθειές του για την αναβάθμιση του χώρου του Σχολείου με σκοπό την πληρέστερη αξιοποίηση και μετατροπή του σε πολιτιστικό κέντρο και πόλο έλξης όλων των συμπατριωτών μας μικρών και μεγάλων. Χάρη στις άοκνες προσπάθειες των μελών του Δ.Σ. αλλά και πολλών εθελοντών το Σχολείο βάφηκε, συντηρήθηκε, καθαρίστηκε, διακοσμήθηκε και η άλλοτε αξιοζήλευτη βιβλιοθήκη του αναδιαρθρώθηκε. Έτσι, για 20 περίπου ημέρες το Σχολείο μας μετατράπηκε σε χώρο πολιτισμού.
Έγινε χώρος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά παιγνίδια, ζωγραφική αλλά και θεατρικό παιγνίδι.
Έγινε χώρος προβολής ταινιών ποικίλου ενδιαφέροντος απευθυνόμενων σε μικρούς και μεγάλους.
Έγινε γκαλερί φιλοξενώντας έκθεση ζωγραφικής της συμπατριώτισσάς μας ζωγράφου Πηνελόπης Τσουκαλά με θέμα τοπία, άνθη και φυτά «Στις Όχθες του Ερυμάνθου». Έργα που απόλαυσαν ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες της έκθεσης.
Έγινε τόπος συλλογής παλαιών φωτογραφιών οι οποίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας.
Έγινε τόπος συνάντησης νέων, μεγαλύτερων και ακόμη πιο μεγάλων πατριωτών μας ώστε να θυμηθούμε παλιές, τοπικές «ιδιωματικές» λέξεις και εκφράσεις κάποιες από τις οποίες τείνουν να ξεχαστούν.
Σκοπός μας είναι να συντάξουμε το «Βιδιακίτικο» λεξικό με λέξεις και εκφράσεις αλλά και μια σύντομη εξήγηση τους.
Σκοπός μας επίσης είναι να φτιάξουμε ένα αρχείο με φωτογραφίες ανθρώπων, κοινωνικών εκδηλώσεων, γεωργικών , κτηνοτροφικών εργασιών, στιγμιότυπων και επαγγελμάτων αλλοτινών εποχών καθώς και σημαντικών για το χωριό μας γεγονότων.

Το κόστος των εργασιών αποκατάστασης και αναβάθμισης των εσωτερικών χώρων του Σχολείου αλλά της αγοράς του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού το ανέλαβε ο Σύλλογος των Απανταχού Βιδιακιτών.
Σημαντικότατη υπήρξε όμως και η συνεισφορά από τους εθελοντές συμπατριώτες μας χωρίς την άοκνη βοήθεια των οποίων δεν θα καταφέρναμε τέτοιο θεαματικό αποτέλεσμα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Ευχαριστούμε κατ’ αρχάς τον Γιώργο Κολιόπουλο για την εν γένει συνεισφορά στον σχεδιασμό των εκδηλώσεων. Στις γνωριμίες του οφείλονται το λογότυπο του Πολιτιστικού Κέντρου και με δικά του έξοδα τυπώθηκαν το πρόγραμμα, οι αφίσες και το λοιπό υλικό.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συμπατριώτες που εργάστηκαν εθελοντικά και βοήθησαν στην ανακαίνιση και τον καθαρισμό του σχολείου αλλά και στην προετοιμασία και διοργάνωση των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου.

Αγγελόπουλο Κώστα,
Αλεξιάδου Ειρήνη,
Γεροκωσταντή Άλκη,
Γκολφινοπούλου Κωνσταντίνα,
Δημητρακοπούλου Γεωργία,
Δημόπουλο Παναγιώτη,
Δουζένη Νίκο,
Δουρίδα Αγγελική
Καλογρίδη Μάριο,
Καράμπελα Άλκη,
Καράμπελα Αντώνη,
Καράμπελα Βασίλη,
Καψαλιάρη Δημήτρη,
Καψαλιάρη Νίκη,
Καψαλιάρη Πάνο,
Κηπουρό Γιώργο,
Κηπουρού Αλεξάνδρα,
Κολιόπουλο Λάκη,
Κούμπουλα Βάσω,
Κούμπουλα Γιάννα,
Κούμπουλα Διονύση,
Κούμπουλα Κώστα,
Κούμπουλα Πόλυ,
Λάνη Μαριλένα,
Λάνη Θοδωρή,
Λυρίτη Άλκιστη,
Λυρίτη Κωνσταντίνο,
Λυρίτη Σπύρο,
Λύτινα Γιώργο,
Μουργελά Βάσω,
Μπακούση Βιργινία,
Μπακούση Κώστα,
Μπούμη Ζώη,
Μπούμη Θεοδόση,
Νικολόπουλο Γιώργο,
Πανουσόπουλο Κωνσταντίνο,
Πανουσόπουλο Θόδωρο,
Παπαγιάννη Βασίλη,
Παπαγιάννη Θοδωρή,
Ροντζοβά Θεοδώρα,
Σπηλιωπούλου Λουίζα

Θέλουμε ακόμη να ευχαριστήσουμε τους φίλους του χωριού για την προσφορά τους
Αγκατσά Βαγγέλη,
Καλαματιανού Φανή,
Μπάλδου Καλλιόπη